Nieuws
`
HomeNieuwsDe Tender in 'Wie maak jij sterker?'

De Tender in 'Wie maak jij sterker?'

Om erachter te komen wat kinderen en jongeren nodig hebben om gezond en veilig op te groeien, is de gemeeente Rheden in gesprek gegaan met een tiental Rhedense jongeren en volwassenen. Wie en wat heeft ervoor gezorgd dat zij zich konden ontwikkelen tot wie ze nu zijn? 

Beschermende factoren
Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft jarenlang onderzoek gedaan naar factoren die belangrijk zijn voor jongeren, hen beschermen en die bijdragen aan hun positieve ontwikkeling. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat jongeren opgroeien met een positief zelfbeeld of gemotiveerd naar school gaan? Het NJI heeft 10 beschermende factoren beschreven die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van jeugdigen en tegenwicht bieden aan risico’s waaraan zij worden blootgesteld. 

Wie maak jij sterker?
De gemeente Rheden heeft daarom onder de naam 'Wie maak jij sterker?' een serie van 10 inspirerende video’s gemaakt, gebaseerd op deze factoren. Ieder filmpje is eigenlijk een praktijkvoorbeeld van een beschermende factor en laat zien dat er veel kennis en inzicht in onze gemeente aanwezig is om jongeren sterker te maken. 

Ook Het Rhedens De Tender heeft hier aan deelgenomen. Benieuwd naar het filmpje? KLIK HIER!
Uitgebreide informatie over dit initiatief van de gemeente Rheden: KLIK HIER!

 

Bron: gemeente Rheden

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194