Nieuws
`
HomeNieuwsBurgerschapsproject Het Rhedens Dieren

Burgerschapsproject Het Rhedens Dieren

Leerjaar 2 van Het Rhedens Dieren start maandag 30 oktober 2023 met het 3-daagse burgerschapsproject Jouw leefomgeving en JIJ. Tijdens deze 3 dagen ontdekken onze leerlingen hoe ze kunnen bijdragen aan de samenleving.

Het Rhedens laat zich hierbij ondersteunen door MDT on tour. MDT (maatschappelijke diensttijd) on tour is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Zij leggen uit wat maatschappelijke diensttijd inhoudt, hoe jongeren anderen kunnen ontmoeten buiten hun eigen leefwereld en tegelijkertijd iets voor een ander en/of de samenleving kunnen doen.

Met MDT krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten buiten hun eigen leefwereld en tegelijkertijd iets voor een ander en/of de samenleving te doen. Meer informatie vindt u op deze site.

Kom ook naar de DoeDag-markt op woensdag 1 november
Gedurende het project leren leerlingen óók hun eigen talenten ontdekken, uitdragen en presenteren. Op maandag en dinsdag zijn de leerlingen bezig met dit programma, en op woensdag 1 november is er een markt in de aula van Het Rhedens Dieren waar de leerlingen hun zelfgemaakte producten presenteren en verkopen in echte verkoopkramen. Voor deze DoeDag-markt zijn ouders en alle belangstellenden in de omgeving van harte uitgenodigd tussen 14:00 uur en 17:00 uur.

Tijdens de markt vinden er BFF-activiteiten plaats zoals schminken, nagels lakken en armbandjes maken en is de Beverage Fast Food Corner 'the place to be' om iets te eten en te drinken, of om gewoon even bij te praten.

Opbrengst DoeDag-markt voor regionale stichting 'Deel en Geef Door'
Voor elk product en activiteit wordt een contante vergoeding gevraagd. Helaas is er geen mogelijkheid om te pinnen. De totale opbrengst van de DoeDag-markt doneren we vervolgens aan de regionale stichting 'Deel en Geef Door'. Deze stichting zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland en de Deelkastjes van Stichting Lokaal Rheden: klik hier voor de website.

Het Rhedens helpt leerlingen op deze manier actief na te denken over de vraag "Wat kan ik met mijn talent doen voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving?". Op deze manier geven wij tevens invulling aan ons motto: leren, ontplooien, samenleven.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194