Nieuws
`
HomeNieuwsBurgerschapsdag: De ander & ik

Burgerschapsdag: De ander & ik

De ander & ik: daar draait het vrijdag 14 juni om, op Het Rhedens Dieren. Deze dag gaan alle derdejaars, ook van Het Rhedens De Tender, actief aan de slag met maatschappelijke kwesties. Zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben, maar waar zij zich niet altijd bewust van zijn. Onderwerpen waarbij het belangrijk is om een mening te hebben en om te laten zien wat ze kunnen doen voor de samenleving.

Zo zal onder meer aandacht gevraagd worden voor orgaantransplantatie: mensen die dat meegemaakt hebben, vertellen als levend boek hoe dat ging en wat hun leven zo drastisch veranderd heeft. Onderwerpen als vrouwenrechten, ondermijning, buitensluiten en meditatie komen aan de orde. Daarnaast is er een mooie en pakkende show van dans en theater!

Ook worden er bewustwordingslessen over georganiseerde criminaliteit. Carol van Eert, burgemeester van Rheden en Arend van Hout, burgemeester van Westervoort zijn hierbij aanwezig. Het thema ondermijning krijgt een plek in ons reguliere lesprogramma.

CONTACT

Zoals u weet zijn onze locaties vanwege het coronavirus in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten (voor onze eindexamenleerlingen kan hier op strikt noodzakelijke momenten van worden afgeweken).

Dat betekent dat bij de recepties ook niemand aanwezig is. Als u de locatie belt, krijgt u onze voicemail met praktische informatie. In de brieven die ouders en leerlingen van ons ontvangen, staan soms ook mobiele telefoonnummers.  

Hoe kunt u ons digitaal bereiken? 

Het Rhedens De Tender: infodetender@hetrhedens.nl
Het Rhedens Dieren:
infodieren@hetrhedens.nl
Het Rhedens Rozendaal: inforozendaal@hetrhedens.nl

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194