Nieuws
`
HomeNieuwsBurgerschapsdag: De ander & ik

Burgerschapsdag: De ander & ik

De ander & ik: daar draait het vrijdag 14 juni om, op Het Rhedens Dieren. Deze dag gaan alle derdejaars, ook van Het Rhedens De Tender, actief aan de slag met maatschappelijke kwesties. Zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben, maar waar zij zich niet altijd bewust van zijn. Onderwerpen waarbij het belangrijk is om een mening te hebben en om te laten zien wat ze kunnen doen voor de samenleving.

Zo zal onder meer aandacht gevraagd worden voor orgaantransplantatie: mensen die dat meegemaakt hebben, vertellen als levend boek hoe dat ging en wat hun leven zo drastisch veranderd heeft. Onderwerpen als vrouwenrechten, ondermijning, buitensluiten en meditatie komen aan de orde. Daarnaast is er een mooie en pakkende show van dans en theater!

Ook worden er bewustwordingslessen over georganiseerde criminaliteit. Carol van Eert, burgemeester van Rheden en Arend van Hout, burgemeester van Westervoort zijn hierbij aanwezig. Het thema ondermijning krijgt een plek in ons reguliere lesprogramma.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194