19 april 2018 - Dm3b van #hetrhedensdieren heeft buiten les...Lekker even het gebouw… https://t.co/iicDNmtI2h
18 april 2018 - Terwijl ik de volgende dag van het #cspe voorbereid, kijkt collega @wskamphuis het gemaakte werk van vandaag na in… https://t.co/DOaFm8Ys3a
16 april 2018 - Het Rhedens Dieren houdt sponsorloop voor motorrun https://t.co/rRwpml1DPP https://t.co/AC815gSZDv
16 april 2018 - #examenstunt mavo4 op #hetrhedensdieren. Feest voor leerjaar 3 & 4… https://t.co/eqm9hHzucu
13 april 2018 - Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark https://t.co/2KNzWKAKdk
Welkom bij Het Rhedens!

MARKT EN PRESENTATIES DUURZAAMHEIDSPLANNEN OP HET RHEDENS ROZENDAAL

20-03-2018
MARKT EN PRESENTATIES DUURZAAMHEIDSPLANNEN OP HET RHEDENS ROZENDAAL

Donderdag 29 maart is jong en oud van harte welkom op Het Rhedens Rozendaal voor de Company FunFair markt en presentaties over duurzaamheidsplannen. De plannen worden voorgelegd aan een jury waarbij ook de wethouder duurzaamheid van de gemeente Rozendaal aanwezig zal zijn. Op het festival is muziek, entertainment (o.a. goochelshow en loterij) en vele kraampjes met zelfgemaakte producten, hapjes en drankjes, bloemen, meubels, sieraden en meer. Het bijzondere aan deze markt is dat alles door leerlingen wordt gerund.

Markt
De markt is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags onderwijsproject over ondernemerschap. waarbij 4 havo leerlingen (profiel c&m of e&m) van Het Rhedens Rozendaal op een leuke en interactieve manier een onderneming starten. Social media wordt gebruikt om reclame te maken en smartphones om een bedrijfsplan op te stellen en informatiemateriaal te bestuderen. Dit alles gebeurt met veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het project is een initiatief van stichting Cross Your Borders.

Pitch duurzaamheid
Onder begeleiding van experts van Hogeschool van Hall Larenstein leren onze havo 4 leerlingen een onderdeel van het schoolgebouw te verduurzamen. In kleine groepjes stellen de leerlingen een realistisch en haalbaar plan op, om iets in of om het schoolgebouw te verduurzamen. De plannen worden voorgelegd aan een jury waarbij ook de wethouder duurzaamheid van de gemeente Rozendaal aanwezig zal zijn.

KOM OOK!
Om 12.00 uur presenteren de leerlingen hun plan aan het publiek in een korte pitch. Deze presentaties zijn openbaar en we hopen dat ouders, omwonenden en andere belangstellenden meedoen in het denken over duurzaamheidsplannen voor onze toekomst. Ook is het belangrijk dat er voldoende klanten zijn waaraan leerlingen hun producten of diensten kunnen aanbieden op de markt. Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om op donderdag 29 maart tussen 12.00 uur en 14.00 uur naar Het Rhedens Rozendaal te komen (Kleiberglaan 1). Er kan met muntjes worden betaald, die met pin en contant geld te koop zijn. De opbrengst van de markt komt ten goede aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden.

Initiatiefnemers
Het project is een initiatief van stichting Cross Your Borders, een jongerenorganisatie die jongeren op een interactieve manier wil betrekken bij de maatschappij en de wereld. Om dit doel te bereiken worden meerdaagse onderwijsprojecten georganiseerd op (v)mbo-, havo-, en vwo-scholen in het hele land. Jaarlijks nemen 250 scholen deel aan de verschillende onderwijsprojecten. Ook organiseert de stichting onder de naam Fairaway jongerenreizen naar ontwikkelingslanden, waarbij de projecten worden bezocht die worden ondersteund met de opbrengsten van de markt. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl en www.fairaway.nl.

 

« Ga terug