16 maart 2018 - Werkbezoekdag met @constanspos afgesloten met bezoek aan het @sghetrhedens en @RiQQRheden
16 maart 2018 - Nóg een voorlichting van @RadarUitvoering #jongerenwerk @sghetrhedens #detender #overdestreep. Onderwerp is #pestenhttps://t.co/feE7pE5vOU
16 maart 2018 - #mijnnaamisdrugs "Probeer mij 1 x en je zal genieten, probeer een 2e x en je komt niet meer van me af!" Indrukwekke… https://t.co/wYn7KMk1eJ
16 maart 2018 - Onderbouwleerlingen van #hetrhedensdieren zijn vandaag skiën in… https://t.co/p8sLBOm9hH
15 maart 2018 - Nog wat leuke kiekjes van gisteren, toen de verkiezingsbijeenkomst… https://t.co/HpC56aLyMO
Welkom bij Het Rhedens!

HET RHEDENS DOET MEE AAN WK KANGOEROE WISKUNDEWEDSTRIJD

12-03-2018
HET RHEDENS DOET MEE AAN WK KANGOEROE WISKUNDEWEDSTRIJD

Ieder jaar wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!). In Nederland namen in 2017 ruim 129.000 leerlingen op 2350 scholen deel. De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.

Maar liefst 124 leerlingen van Het Rhedens Rozendaal doen mee aan deze wiskundewedstrijd: alle eerstejaars en een aantal enthousiaste leerlingen uit de 2e en 3e klas starten donderdag 15 maart. Ook op Het Rhedens Dieren zijn er 80 deelnemers aan de jaarlijkse W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd.

Ontstaan
In 1980 werd in Australië voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd om tot ''Kangourou''.

Doel
De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen óók ... 
Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.

Pittige vragen
De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. 
Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed.
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen? 

 

   

« Ga terug