19 april 2018 - Dm3b van #hetrhedensdieren heeft buiten les...Lekker even het gebouw… https://t.co/iicDNmtI2h
18 april 2018 - Terwijl ik de volgende dag van het #cspe voorbereid, kijkt collega @wskamphuis het gemaakte werk van vandaag na in… https://t.co/DOaFm8Ys3a
16 april 2018 - Het Rhedens Dieren houdt sponsorloop voor motorrun https://t.co/rRwpml1DPP https://t.co/AC815gSZDv
16 april 2018 - #examenstunt mavo4 op #hetrhedensdieren. Feest voor leerjaar 3 & 4… https://t.co/eqm9hHzucu
13 april 2018 - Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark https://t.co/2KNzWKAKdk
Welkom bij Het Rhedens!

DOCUMENTAIRE LEERLINGEN HET RHEDENS ROZENDAAL DRAAIT IN FILMHUIS DIEREN

29-03-2018
DOCUMENTAIRE LEERLINGEN HET RHEDENS ROZENDAAL DRAAIT IN FILMHUIS DIEREN

Leerlingen Emma van der Stok en Guus Weerd van Het Rhedens Rozendaal hebben een documentaire 'IDEM' gemaakt t.b.v. hun profielwerkstuk. De film draait in het Filmhuis Dieren!

Aandacht voor vluchtelingen
In de documentaire wordt de reis van twee vluchtelingen verteld, met als doel meer positieve aandacht en begrip voor vluchtelingen te krijgen. In de documentaire vertellen Palestijnse vluchteling Mohannad (40) en Syrische vluchteling Dana (16) hun verhalen over wat zij tijdens hun reis hebben meegemaakt en wat voor gevoelens en emoties zij hadden tijdens hun reis.

Emma en Guus op reis
Om meer aandacht te krijgen voor de documentaire en om zich meer te kunnen verplaatsen in vluchtelingen, zijn leerlingen Emma (17) en Guus (18) zelf ook op reis gegaan. Deze reis hebben zij gemaakt zonder geld, eten, vervoer of andere hulpmiddelen. Tijdens de reis hebben zij veel mensen ontmoet en zijn zij veel gesprekken aangegaan met mensen over vluchtelingen. De reis bracht hun van Utrecht tot West-Kapelle en van Antwerpen naar Scheveningen. Door de documentaire worden termen zoals “Gelukzoeker” in twijfel getrokken.

Benieuwd geworden? Kom dan kijken! De toegangsprijs voor deze film is slechts €2.

*tekst: Filmhuis Dieren

« Ga terug