20 juli 2017 - Mooi initiatief! @Gazelle_NL ism @sghetrhedens #vkvh Appen en bellen op fiets niet meer mogelijk: mobiel blokkeert https://t.co/OqENUW4GGf
16 juli 2017 - Interview tussen @SanderDekker en @rkneyber in @volkskrant: welke rapportcijfers geven zij elkaar? https://t.co/t6SfkrbC0G
13 juli 2017 - Diploma-uitreiking en afscheid van de schoolverlaters op… https://t.co/isuDFo3cQj
11 juli 2017 - Leerlingen #hetrhedensrozendaal geslaagd voor #DELF Frans!
KOM OOK NAAR HET RHEDENS!

BURGERPARTICIPATIEDAG OP HET RHEDENS DIEREN

13-06-2017
BURGERPARTICIPATIEDAG OP HET RHEDENS DIEREN

Vrijdag 9 juni volgden tweehonderd derdejaars vmbo bl/kl en mavo leerlingen workshops en voorlichtingen in het kader van burgerparticipatie. De domeinen van burgerschap - democratie, participatie en identiteit - kwamen aan bod. De dag werd om kwart voor negen geopend door wethouder Pos van de gemeente Rheden.

Tijdens de burgerparticipatiedag kwamen onderwerpen zoals politiek, conflicten, communicatie, ethiek en verantwoordelijkheid ter sprake. De leerlingen keken naar een documentaire, de uren daarna startten de workshops. In het programma zat ook een interactieve voorstelling, ‘Over grenzen’, door theatergezelschap Helder.

De workshops en voorlichting werden gegeven door raadsleden van de gemeente Rheden (zij bootsten een debat na zoals in de raadszaal), de Mensenbieb (levende boeken; mensen met een verhaal gaan ieder in gesprek met twee leerlingen), Meldpunt Discriminatie en Pesten, de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit (COC), mediator Christien Krikke, de Politie (wanneer  kies je voor het doen van aangifte), Arjan van der Kraan (hij vertelde over de ervaring met een ernstig auto-ongeluk), Feite Hofman (ex-gokverslaafde), Siriz (preventie, ondersteuning en zorg bij onbedoelde zwangerschappen) en Jongerenwerk Rheden.


 

« Ga terug