Typisch Het Rhedens RozendaalStudium Generale
`

Haal alles uit jezelf

Op Het Rhedens Rozendaal willen we dat iedere leerling zich maximaal ontwikkelt. Dat betekent dat de gebruikelijke schoolvakken voor ons niet genoeg zijn. We zien graag dat je méér doet. Daarom hebben we in de onder- en bovenbouw het Studium Generale, een programma met allerlei leerzame en leuke modules. Samen zorgen ze voor een verrijking van je middelbareschooltijd en na afloop een voorsprong in het vervolgonderwijs.

Gevarieerd aanbod
Het Studium Generale is populair en dat is logisch, want het aanbod is zeer gevarieerd. Het kan bijna niet anders of er zit ook iets voor jou bij. Bijvoorbeeld DELF Frans, Goethe Duits, Chinese taal en cultuur, digitale beeldbewerking of leren debatteren in het MEP. Er is ook een jaarcursus Popmuziek, waaraan leerlingen uit meerdere jaarlagen kunnen deelnemen.

Masterclasses Radboud
Maar dat is lang niet alles. Het programma is ieder jaar anders. Zo blijft het actueel. Bovendien kun je als onderdeel van Studium Generale meedoen aan het talentenprogramma en/of de masterclasses voor vwo’ers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat is een perfecte voorbereiding op een universitaire studie.

Plusdocument
Studium Generale is een programma naast de gewone schoolvakken, maar dat wil niet zeggen dat het vrijblijvend is. Alles wat je doet in het kader van Studium Generale wordt ook op het Plusdocument vermeld. Ook activiteiten zoals de leerlingenraad, activiteitencommissie en juniormentoraat passen hier bij. Het Plusdocument krijg je bij je diploma. Dan kunnen vervolgopleidingen en werkgevers zien wat je allemaal gedaan hebt op Het Rhedens Rozendaal. Op het Plusdocument staan ook activiteiten zoals de leerlingenraad en het Model European Parliament, want die vallen eveneens onder Studium Generale. Cambridge Engels, DELF Frans en wiskunde D hebben overigens een eigen officieel certificaat of diploma.

411