Typisch Het Rhedens RozendaalStudium Generale
`

Haal alles uit jezelf

Op Het Rhedens Rozendaal willen we dat iedere leerling zich maximaal ontwikkelt. Dat betekent dat de gebruikelijke schoolvakken voor ons niet genoeg zijn. We willen dat je méér doet. Daarom hebben we in de onder- en bovenbouw Studium Generale, een programma met allerlei leerzame en leuke modules. Samen zorgen ze voor een enorme verrijking van je middelbareschooltijd en na afloop een voorsprong in het vervolgonderwijs.

Gevarieerd aanbod
Studium Generale is populair en dat is logisch, want het aanbod is zeer gevarieerd. Het kan niet anders of er zit ook iets voor jou bij. Bijvoorbeeld Cambridge Engels, DELF Frans (Diplôme d’études en langue Française), Chinese taal en cultuur en creatief schrijven. Ben jij meer een bèta-leerling? Dan ga je voor sterrenkunde, programmeren of wiskunde D.

Masterclasses Radboud
Maar dat is lang niet alles. Wat denk je van theater, creative writing, filosofie, debatteren of recht? Het programma is ieder jaar anders. Zo blijft het actueel. Bovendien kun je als onderdeel van Studium Generale meedoen aan het talenten- programma en/of de masterclasses voor vwo’ers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat is een perfecte voorbereiding op een universitaire studie.

Plusdocument
Studium Generale is een programma naast de gewone schoolvakken, maar dat wil niet zeggen dat het vrijblijvend is. Studium Generale staat gewoon op het verplichte rooster, soms hoort er ook huiswerk of een toets bij. Alles wat je doet in het kader van Studium Generale wordt ook op het Plusdocument vermeld. Dit document krijg je bij je diploma. Dan kunnen vervolgopleidingen en werkgevers zien wat je allemaal gedaan hebt op Het Rhedens Rozendaal. Op het Plusdocument staan ook activiteiten zoals de leerlingen- raad, het Model European Parliament, het schooltoneel en de schooltuin, want die vallen eveneens onder Studium Generale. Cambridge Engels, DELF Frans en wiskunde D hebben overigens een eigen officieel certificaat of diploma.

Tatum Rijnsburger HRR
Tatum over Studium Generale

Wat ik echt fantastisch vind aan Het Rhedens Rozendaal is Studium Generale. Vorig schooljaar heb ik meegedaan aan drama en capoeira. Bij drama leer je emoties en verhalen te vertellen door spel en improvisatie. Je kunt laten zien wie je bent. Capoeira is vechten en dansen in één, maar zonder elkaar aan te raken. Ik vond het allebei echt heel leuk. Je ontdekt nieuwe dingen, dat maakt het bijzonder.

411