Excelleren mag en kanHavo en vwo
`

Ontwikkelen van talent, stimuleren van ambities

Per 1 augustus 2018 breiden we ons onderwijsaanbod uit met de bovenbouw van havo en vwo. Voor leerlingen is dat een groot voordeel, want dan kun je je hele opleiding op dezelfde locatie volgen.

Onderbouw
Maar je begint natuurlijk in de onderbouw. Als jij ambitieus bent en graag nieuwe dingen ontdekt, zul je zien dat je op Het Rhedens Dieren helemaal goed zit. Meteen in de eerste klas schotelen we je vier plusvarianten voor: sport, techn@, Cambridge Engels en podiumkunsten. Ze staan om de beurt twee uur per week op het rooster. Zo weet je precies wat ze inhouden. Dat is belangrijk, want in de tweede en derde kies je één plusvariant voor het hele schooljaar. Heb je niet genoeg aan de plusvarianten? Kijk dan bij het Aanbod Actief van ons Extend-programma.

De plusvarianten passen precies bij de manier waarop wij havo- en vwo-leerlingen benaderen. Wij hebben hoge verwachtingen van iedere leerling en willen dat je het beste uit jezelf haalt. We juichen het toe als jij daarbij zelf het initiatief neemt (het is jouw toekomst). En omdat iedereen anders is, leveren we zoveel mogelijk maatwerk. Dan kan extra ondersteuning zijn, maar ook verdieping. Want excelleren mag én kan op Het Rhedens Dieren.

Profiel kiezen bovenbouw
Aan het einde van het derde leerjaar kies je een profiel voor in de bovenbouw. Er zijn vier profielen: natuur & techniek, natuur & gezondheid, economie & maatschappij en cultuur & maatschappij. Bij deze keuze word je begeleid door je mentor en docenten en door de decaan. Je ouders worden hier nauw bij betrokken. Naast de profielen zijn er vakken die voor iedereen verplicht zijn (Nederlands, Engels, lichamelijke opvoeding etc.) en is er een vrije keuzeruimte. Daarin kun je vakken uit een ander profiel kiezen. Omdat je zo’n vak leuk of interessant vindt of omdat je het nodig hebt voor je vervolgopleiding.

  • vvbvanbree Rhedens DV4C4939
  • IMG_2552
  • IMG_6415
  • IMG_6284
  • IMG_2634
Matz Varguez HRD
Matz over vwo

Iedere dinsdag heb je een 'plusvariant'. Dan kun je Cambridge Engels, techn@, podiumkunsten of sport kiezen. Het eerste jaar krijg je alles, het tweede jaar moet je één plusvariant kiezen. Ik heb podiumkunsten gekozen. Dat is acteren, maar ook decors en maskers maken. De lessen worden gegeven door een drama- en een kunstdocent.

HRD-gebouw-villas-3_210
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan!
377